Svietiaca vianočná dekorácia – rýchlo, lacno a jednoducho

Blížia sa vianočné sviatky a vy by ste si radi vytuningovali svoju domácnosť nejakou trendy dekoráciou. V oknách mávate už posledné tri roky stále to isté a v záujme zachovania reputácie pred susedmi, by sa zišlo zaobstarať niečo krajšie. Vy predsa v dekorovaní nie ste žiadne béčko. Ale čo keď rovnaké nadšenie z myšlienky ísť do obchodu na predvianočný shopping dekorácií nezdieľa aj váš manžel? A jeho jediná podpora spočíva v tom, že vám pochváli dekorácie minuloročné a na nové zásadne nemieni poskytnúť financie? Nehádžte flintu do žita. Uspokojte svoju túžbu po estetične domácnosti aj manželovu peňaženku výrobou svojej vlastnej vianočnej dekorácie do okna. Ako na to?

Vianoce

Bez nakupovania sa to celé bohužiaľ nezaobíde, ale máme potešujúcu správu pre manžela – budú to potreby pre kutilov. Na výrobu DIY dekorácie potrebujeme:

  • tvrdý biely papier alebo kartón
  • LED pásik a zdroj 12V LEDprodukt
  • drevenú doštičku alebo vrchnák z krabice
  • nožnice a lepidlo

Vianocna_dekoracia

Z papiera si vystrihneme siluetu akéhokoľvek motívu, ktorý sme si zvolili. Môžu to byť napríklad jelene, domčeky – kreativite sa medze nekladú. Následne vystrihneme siluetu, ktorá bude tvoriť pozadie – les, stromy alebo ďalšie domčeky. Ideálne je, aby boli trochu vyššie, ako prvá silueta, pretože budú stáť za ňou. Môžete kľudne vystrihnúť aj tretí rad. Následne všetko nalepíme kolmo na drevenú dosku alebo vrchnák z krabice tak, aby medzi jednotlivými siluetami boli medzery cca 3 cm. Medzi ne budeme totiž lepiť LED pásik, ktorý je napojený na zdroj https://www.elkoep.cz/napajeci-zdroje 12V. Výsledný efekt vás určite poteší. Nevadí, ak zblízka celé prevedenie tak trochu pripomína výtvor škôlkara na pracovnej výchove. Keď nastane noc a vy rozsvietite LED svetlá, z diaľky z ulice bude na vaše okná radosť pozerať. A čo je najlepšie, nehrozí, že by niektorá suseda mala rovnakú dekoráciu – pretože ste si ju vytvorili vy, vlastnoručne. A taká je len jedna.