Ste nezamestnaní a neviete sa nájsť? Spoznajte sa a verte si!

Máte radi svoje záľuby a akýsi systém, ktorý nechcete tak úplne narušiť pravidelnou dochádzkou na 12 hodinové zmeny do práce, aká vás vôbec nebaví, či už vopred tušíte, že do nej nezapadnete?

hledání

To znamená, že ste duševne bohatí a bolo by vám naozaj ľúto svoje skutočné záľuby a ideály hodiť do koša. Ale doba je nekompromisná, kto chce peniaze a nechodiť na úrad práce, ten sa musí zamestnať a vieme, že tie ponuky sú vo viacerých prípadoch skôr depresívne, než aby sme mali pocit, že nás niečím obohatia. Preto pokiaľ ešte dnes sedíte doma, rozmýšľate a bojíte sa vstupu do toho škaredého sveta plného zahraničných fabrík a ľudskej nespolupráce, využite túto svoju chvíľu k tomu, aby ste našli samého seba a predovšetkým zárobok, ktorý by bol totožný s vašim ja a s vašimi záľubami. Úprimné hľadanie tejto cesty nie je lenivosťou, ale rozumom! Do tohto hľadania sa ale musíte pustiť skutočne naplno a skúsiť sa chytiť všetkého, čo je k dispozícii a je vám sympatické.

počítač

Byť „iný“ a v určitom smere nezapadať, to sú vlastnosti, ktoré plodia géniov a nápadité vynálezy. Takisto ľudí, ktorí sú vo svojom obore skutočnými majstrami. Preto ak máte ešte čas a ešte ste nezapadli na trhu práce, hľadajte príležitosti blízke k svojmu srdcu a:

Zarábajte na svojich silných stránkach a to v obore, k akému máte blízko a tušíte, že v ňom dokážete podať viac, než len dostatočné či maximálne priemerné výkony.

housle

Možno existuje obor, v ktorom ste svojich známych vždy prevyšovali.
Nájsť takéto zamestnanie alebo zárobkovú činnosť nie je nereálne, aj v tomto prípade platí, že treba to skúšať a nepoľaviť, respektíve ak budete neúnavne a úprimne hľadať, tak verím tomu, že určité ponuky sa vám začnú ukazovať v čoraz jasnejšom a nakoniec úplne reálnom svetle. Treba mať len úprimný záujem. Takýchto miest síce na prvý pohľad nie je veľa, ale to znamená, že nie sú gýčové a hlási sa k nim skôr menšia časť uchádzačov. A tak si myslím, že za každý prejavený záujem bude dotyčná spoločnosť alebo firma vďačná, nakoľko tiež potrebuje novú krv a to v podobe šikovných a individuálnych ľudí s úprimným a nie núteným záujmom pracovať, čo si myslím, že ak ste dočítali tento článok, tak ste práve Vy.