Pozor, pátranie po podvodníkoch!

Zrejme Vám niečo vraví názov Dr.Max. Ide o dlhoročnú značku lekární. Každopádne jej zástupcovia upozornili verejnosť, že Vám môžu zavolať podvodníci, ktorí sa predstavujú ako zamestnanci spomenutej lekárne a to s tvrdením, že ste vyhrali nejaký darček, zľavu,.. Následne od Vás vypýtajú adresu. Pritom oficiálni zástupcovia a zamestnanci firmy Dr.Max vravia, že sa jednoznačne musí jednať o podvodníkov, pretože Dr.Max svojim oficiálnym zamestnancom žiadne takéto inštrukcie nedal! Preto takýmto telefonátom neverte a ani podomovým „zástupcom“, ktorí Vám budú tvrdiť, že sú zamestnancami tejto firmy a nesú Vám darček!
pes v saku
•        Ak sa tak zamyslím, viem prečo si vybrali právo takúto firmu, orientujúcu sa na predaj liekov. Kto je náchylný otvárať dvere podvodníkom, púšťať ich dnu a platiť im? Dôchodcovia! A čo je pravdepodobné? Že dôchodca si pravidelne kupuje lieky!
Dr.Max dokonca žiada občanov, aby v prípade, ak budú svedkami takejto činnosti, okamžite kontaktovali políciu. V prvom rade sa jedná o bezpečnosť a zabránenie lúpeže, v druhom rade o to, aby títo podvodníci prestali kaziť meno pobočkám tejto lekárne.
muž s vizitkou
Lekárne sa o týchto podvodníkoch dozvedeli až od samotných zákazníkov, teda trochu neskoro. No vždy lepšie neskôr, ako vôbec. Po upozornení okamžite upozornili verejnosť, aby bola na týchto podvodníkov pripravená. Lekárne už na nich podali trestné oznámenie. Malo by sa jednať o jednu osobu. No je možné, že páchateľov je viac a chodia rozdelení. Polícia po nich pátra, každopádne im nič nepodpisujte, neplaťte, volajte políciu! Páchateľ či páchatelia sú zatiaľ neznámi.
Hovorkyňa a zástupkyňa lekární značky Dr. Max dokonca tvrdí, že všetky aktivity spojené s platbou, darčekmi, ponukami,… riešia iba cez informačné kanály, teda hlavne cez internet. Za zákazníkmi nikdy nechodili osobne do bytu. Ak teda vpustíte do bytu človeka tvrdiaceho, že je zástupcom tejto lekárne a nesie Vám výhru, zľavu, darček,… určite ste vpustili dnu podvodníka a teda okamžite ho pošlite preč a potom kontaktujte políciu.